‘La propera pell’: tots som Gabriel

la-propera-pell_LM-COMPET_photo-film-ok.jpg

Joan Pau Inarejos
Nota: 7,5

El millor que fa Àlex Monner és ficar-se en la pell d’Àlex Monner. L’actor barceloní comença a ser tan natural, tan positivament identificable, que aconsegueix fer desaparèixer tots els personatges que interpreta. I sembla un accident. Un crim perfecte.

L’aura turmentada del Lleó de ‘Polseres vermelles’ va com l’anell al dit per a aquest drama sobre ansietats identitàries a banda i banda dels Pirineus. Una història gèlida, excepcionalment ambientada i fotografiada, en uns paratges d’alta muntanya desguarnits de qualsevol lirisme. Impregnats de tota l’alienació urbana i amargor contemporània possibles.

La crueltat ordinària dels caçadors, la solitud metal·litzada del telecadira, les misèries que es respiren a l’atmosfera carregosa del bar de poble, totes les estampes de ‘La propera pell’ dibuixen un espai físic i psíquic ideal per no sentir-se  com a casa. Unes coordenades de malson perquè el jove Gabriel, desaparegut des de fa vuit anys, no sàpiga ben bé d’on ve i cap a on va.

Drama amb ànima de thriller, la pel·lícula d’Isaki Lacuesta i Isa Santos traspua veritat documental, gust pel detall, bon ofici per als leitmotivs -les veus interiors- o les microescenes prenyades de tensió -el gos a la deriva-. Ara llengut i entusiasta, ara taciturn i agressiu, el personatge d’Àlex Monner expressa com ningú la increïble capacitat del llenguatge per fer i refer la pròpia identitat. El poder de l’amnèsia per fer-nos la feina bruta. Mentides i veritats que s’empelten en la conversa. En el fons, tots som Gabriel.

La propera pell a Film Affinity

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s